Logo

Meer inspirerende verhalen en interviews

Eetgemak

Uitgelicht

Regelmatig zullen we vanuit Koks voor Koks bedrijven uitlichten waar we zelf erg enthousiast over zijn. Deze week starten we met: Eetgemak.

Je hoort vaak de uitspraak: ‘gezond eten kost veel geld’. Het ligt er natuurlijk aan hoe je deze stelling bekijkt. Tuurlijk is zelf een uitgebreide gezonde maaltijd bereiden wat duurder dan de befaamde Euroknaller of het koken van een zak pasta. Maar op langere termijn hoeft het niet veel duurder te zijn. Van een gezonde maaltijd zal je veel langer verzadigd zijn wat voorkomt dat je extra gaat snacken. Maar naast thuis gezond eten is het ook belangrijk dat er op andere plekken gezond wordt gegeten. Denk aan zorginstellingen, kinderdagverblijven, ziekenhuis, evenementen etc.

De kans is dus groot dat jij al eens een maaltijd van Eetgemak bent tegengekomen. Zij koken iedere dag naar hartenlust voor commerciële en niet-commerciële organisaties.

Eetgemak bestaat sinds 2006 en sinds die tijd hebben zij een enorme groei doorgemaakt. Kookten ze eerst nog
ambachtelijke stamppotten vanuit de groentewinkel, voorzien zij nu 50.000 mensen per dag van een gezonde en smakelijke maaltijd.

Zij hebben zich daarom ook gespecialiseerd in het bieden van een breed scala aan soorten gerechten. Zowel qua ingrediënten als consistentie. De diëtisten bedenken aantrekkelijke en gevarieerde menu’s aan de hand van de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Het is dan ook geen enkel probleem om voor die ene patiënt een gemalen, zoutarme, gluten- en lactosevrije macaroni bolognese te bestellen. Het is de kracht van Eetgemak voor iedereen een gezonde en passende maaltijd kunnen bieden.

Ken jij de gerechten van Eetgemak al?